Blanktjärnsrundan, det blev en ny upplevelse för mig. Ändå så har jag varit så många år i Jämtland!
Fick förfrågan om ett träningspass runt Blanktjärn, det är 12km runt, först tvekade jag men sedan så kan man göra 12km på ren tjurighet.
Med Blanktjärnsrundan så har jag haft löpning som träningspass två gånger under 2017. New York i april och nu en lördag i juni med den jämtländska naturen.
Två verkliga kontraster!

Blanktjärn, Jämtland

Blanktjärn, Jämtland

Vi utgick från Vålådalens Fjällstation och utan att veta vad som väntar så var det med relativt lätt löpsteg som vi försvann ut i skogen.
En bit in så blev det lite stenigt, kanske inte lämpligt för barnvagn men absolut barnfamiljer. Som löpare som inte lyfter fötterna många centimeter över asfaltens sten så fick jag slita lite, men det kan ha något med ovan att göra också.
Redan efter 2km så skulle detta bli mer ett intervallpass än ett 12km långpass. Det blev många stopp för att fotografera. Då är det tur att sällskapet är av samma slag så stoppen gör inte så mycket.

Blanktjärn, Jämtland

Blanktjärn, Jämtland

Det var ungefär halvvägs som det började, våren i fjällen!
Fyra nyanser av grönt, det var nästan lite komiskt en stund, men så mäktigt!
De ljusgröna löven och växterna tillsammans med det gröna vattnet, fantastiskt och mäktigt på samma gång! För en stund glömde jag bort att jag faktiskt var ute och sprang, kameran och vyerna var viktigare, för att sedan undra varför jag inte varit här tidigare. Så nära från Östersund och aldrig tidigare varit här, skäms lite för det nu i efterhand.

Blanktjärn, JämtlandBlanktjärn, Jämtland

Jag kan skarpt rekommendera Blanktjärn. Man behöver inte ha träningskläder för att ta sig runt de 12km. I vårt tempo där det tog 2,5 timme så hade vi nog gått fortare runt och fotografera än ett halvskumt intervallpass med väldigt långa uppehåll.
Men det är ändå en ny plats som har upptäckts, för mig behöver det inte vara avancerat än så här!

Det är just den orörda naturen och de stora vyerna som gör det.
Fjällen och fjällvärlden får jag aldrig nog av!

Blanktjärn, Jämtland Blanktjärn, Jämtland